- Vuositasolla puhutaan yhteensä noin 600 työtunnista, mitkä voidaan nyt käyttää johonkin muuhun. Tekoälyn hyöty etenkin tasausjakosuunnittelussa on meille tosi tärkeä asia. Säästämme siinä todella paljon aikaa ja voimme sen avulla huomioida ennusteita ihan eri tavalla kuin aiemmin. Algoritmien hyödyntäminen työvuorosuunnittelussa on osa meidän tapaamme johtaa tiedolla ja datalla, iloitsee Suomalaisen Kirjakaupan Head of HR Kristian Tötterman.
Suomalaisella Kirjakaupalla on yhteensä yli 60 myymälää yli 40 paikkakunnalla Suomessa. Quinyxin tekoälyä hyödyntävän työvuorosuunnittelujärjestelmän avulla eri myymälöiden työvuorosuunnittelu on vaivatonta ja pitkälle automatisoitua. Aiemmin työvuorojen suunnitteluun käytettyjä tunteja säästyy vuositasolla jopa noin 600.
Myymälöiden lisäksi Suomalainen Kirjakauppa palvelee asiakkaitaan myös verkossa.
– Meillä on suomalainen.com -verkkokauppa ja e- ja äänikirjapalvelu Suomalainen Plus, kertoo Suomalaisen Kirjakaupan Head of HR Kristian Tötterman.
– Haluamme olla parhaita asiakkaan aidossa kohtaamisessa, Tötterman jatkaa.
Algoritmien avulla iso osa prosessista automatisoituu
Quinyxin työvuorosuunnittelujärjestelmä on ollut Suomalaisen Kirjakaupan käytössä nyt hieman yli kolmen vuoden ajan. Aiemmin käytössä ollut järjestelmä tarjosi sekin monipuolisia toimintoja, mutta aidosti dataan pohjautuva työvuorosuunnittelu puuttui.
– Hyödynnämme näitä Quinyxin tekoälyyn pohjautuvia ratkaisuja päivittäisessä työssä työvuorosuunnittelun apuna. Algoritmien avulla ajamme järjestelmään sisään asiakas- ja myyntimääriin perustuvat ennusteet, joita Quinyxin algoritmi hyödyntää. Sen avulla voimme huomioida tuottamiamme ennusteita eri tavalla kuin aiemmin, kertoo Suomalaisen Kirjakaupan HR Specialist Ida Hakala.
– Lisäksi työntekijämme pystyvät nykyään helposti seuraamaan omia työvuorojaan. Tämä on myös keskeinen hyöty, Hakala lisää.
Vuositasolla säästyy jopa 600 työtuntia
Käytännössä työvuorosuunnittelujärjestelmän ja tekoälyn hyödyntäminen näkyy esihenkilöiden työssä ajan säästymisenä. Kun algoritmit valmistelevat työvuorot automaattisesti, ei esihenkilöiden tarvitse enää kuin tarkistaa ja viimeistellä ne.
– Vuositasolla puhutaan yhteensä noin 600 työtunnista, mitkä voidaan nyt käyttää johonkin muuhun. Tekoälyn hyöty etenkin tasausjakosuunnittelussa on meille tosi tärkeä asia. Säästämme siinä todella paljon aikaa ja voimme sen avulla huomioida ennusteita ihan eri tavalla kuin aiemmin. Algoritmien hyödyntäminen työvuorosuunnittelussa on osa meidän tapaamme johtaa tiedolla ja datalla, Tötterman iloitsee.
– Voin suositella Quinyxia varsinkin silloin, kun haetaan hyötyä siitä olemassa olevasta datasta ja halutaan hyödyntää sitä työvuorojen ja tasausjaksojen suunnittelussa, Tötterman toteaa.